Banan

Dagsholm Golfbana är en av västsveriges mest lättillgängliga kompletta 18-hålsbana. Banan ligger invid Ellenösjön i Färgelanda Kommun i södra Dalsland. Varje hål ger dig en unik upplevelse då vår natur är omväxlande med skogspartier, dammar, bäckar samt en kuperad och inemellan helt öppen terräng. Runtomkring banan har man även förmånen att ha härliga utsikter över framförallt Ellenösjön, som ligger ca 500 meter söder om första hålet. Allt detta i kombination ger en lugn och lantlig miljö. Hålen är utmanande men trots detta så är terrängen ändå enkel att navigera sig kring. Här erbjuds inte bara spel på banan, utan vi har även en driving range och närspelsområde. Allt inom några få steg från klubbhus och restaurang.

Dagsholm Golfbana, som ligger i Färgelanda kommun byggdes och blev helt klar 1991. Bygget pågick mellan 1988-1991.

Driving rangen invigdes i mitten på augusti 1989. Första slaget slogs på banan den 29 juni 1991 och hela banan öppnades för omgivningen dagen efter, den 30 juni 1991. Den officiella invigningen var dock inte förrän den 16 augusti 1992 och de två personerna som fick äran att muntligt offentliggöra golfbanan var Hagge Geigert och Janne Ellerås, som avslutade invigningen på bästa sätt, ute på banan i en 9-hålstävling.

Banan har under åren utvecklats och är idag en riktigt härlig bana med kul variation där inget hål är det andra likt. Avstånd mellan Green och nästa tee är kort vilket ger korta rondtider. En annan uppskattad egenskap är att det är lätt att få starttider så man fort kommer ut och kan njuta av den härliga miljö som banan ligger i.